Vikingadräkten växer fram – del 1 hängselkjol

Till sommarens medletidsvecka tänker jag har en vikingadräkt att variera mig med. Den blir också ett tillskott i rekvisita-lagret för kommande foto-sessioner. I torsdags kom äntligen tygerna så jag kunde sätta igång med produktionen. Jag kommer handsy hela dräkten med vaxad lintråd. Det är ett perfekt arbete i TV-soffan.

Nu är första steget klart, hängselkjolen i valnötsbrunt ull är sydd. Nu skall den dekoreras med broderier och/eller band, så den blir riktigt fin. Medan jag funderar skall jag svänga ihop en särk att ha under.

Jag måste också skaffa spännbucklor och annat bling. Nu har jag satt ihop den med ett par fibulor som är lite för tidiga för vikinga-tiden, men det var det som fanns hemma.

Spännande fortsättning följer…

Närbild på livet:

Apron-dress-1

Baksidan:

Apron-dress-4

 

Share Button
Share this post
  , ,


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *