Veckans pyssel #5 – Linnepläd

Jag har fått tag på så härligt linnetyg, som efter tvätt ger en våfflad look som är så snyggt i linneplädar och badlakan. Jag måste bara prova. Och resultatet, två fräscha plädar i 100% linne, finns nu att köpa i gårdsbutiken. Jag kan mycket väl tänka mig att köpa mer av tyget och även ha dem här i web-shopen.

Mina 5 meter tyg klipptes av till två stycken delar á 2,5 meter var.

Linneplad1

Sy en smal sicksack-söm 2,5 cm in på tyget, längs med kortsidorna.

Linneplad3

Dra bort de tvärgående trådarna utanför sömmen så det blir en fransad kant. Sömmen gör att fransandet stannar där även efter tvätt.

Linneplad4

En väldig massa dragna trådar blir det.

Linneplad5

Tvätta i 60 grader utan sköljmedel och så tumlade jag för att få en lite mjukare känsla. Efter tvätten har tycket krympt rejält (ca 30%) och dragit ihop sig så det får en härligt våfflad yta. Nästan som trolleri. En mysig pläd när sommarkvällen blir lite svalare, eller varför inte använda som badlakan? Måste nog sy fler för jag vill nog ha ett par själv också…

Linneplad7

Share Button
Share this post
  , , , ,


One thought on “Veckans pyssel #5 – Linnepläd

  1. Det blev sååå fint!
    Kul att se förvandlingen i tvättmaskinen. Jag blev förvånad att det kunde bli så fint, lite sugen på att köpa!!

    🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *