Chokladmuffins
Till vårt Afternoon tea härom dagen, bakade jag enkla chokladmuffins. Receptet på själva muffinsen kommer här och räckte till 16 ”normalstora” muffins:
- 3 ägg
- 2,5 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 3 msk kakao
- 1 krm salt
- 50g smör
- 1 dl vispgrädde
- 2 msk kallt kaffe (jag tog en liten Nespresso, det är perfekt och enkelt
Sätt på radion med bra stämningsmusik
- Sätt ugnen på 175 grader
- Vispa ägg och socker pösigt
- Blanda de andra torra ingredienserna och vänd försiktigt ned i äggsmeten
- Smält smöret och tillsätt grädden, låt svalna lite
- Rör ner smör, grädde samt kaffet i smeten
- Placera muffinsformarna i en muffinsplåt och fyll formarna med 2/3 med smet
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter
- Svalna och njut
Några fick frosting som jag rörde ihop med Philadelphia, florsocker, lite citron och Hallon. Med en del röd karamellfärg för att få en fin färg. Sedan dekorerades de med söta sockerpärlor. De andra pudrades med florsocker.
Jag tror de skulle smakat ypperligt med Hallon och lite grädde till också…
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Dela med dig av dina synpunkter!