Krusbärsmarmelad med sting
Idag skördade jag lite krusbär i trädgården.
Det blev en repris på fjolårets marmelad, spetsad med färsk chili. Otroligt gott till ostbrickan. Rekommenderas speciellt till en bit manchego.
Receptet har jag klurat ut själv och här kommer det:
- 800 g krusbär (helst inte helt mogna)
- 400 g syltsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk koncentrerad citron
- 1 färsk röd chili
- ställ in de rena burkarna i ugnen på 100 grader, lägg locken i en kastrull och koka dessa
- snoppa och skölj krusbären
- grovhacka chilin (min var inte av den allra starkaste sorten så jag tog med kärnor och allt)
- kör krusbär och chili i matberedaren till en ”gröt”
- häll smeten i en kastrull och tillsätt socker, vaniljsocker och citron
- rör om
- koka upp och låt koka i ca fem minuter
- Ta ut burkarna ur ugnen (var försiktig då de är varma)
- Häll direkt i de varma burkarna så de blir ordentligt fulla och skruva på locket
- Låt svalna, så tjocknar marmeladen
Den verkar himla smarrig! Måste testa!
Gör det, jättegott! 🙂
Åh va gott de ser ut!