Krusbärsmarmelad med sting

Idag skördade jag lite krusbär i trädgården.

Krusbär

Härliga krusbär direkt från trädgården

Det blev en repris på fjolårets marmelad, spetsad med färsk chili. Otroligt gott till ostbrickan. Rekommenderas speciellt till en bit manchego.

Receptet har jag klurat ut själv och här kommer det:

  • 800 g krusbär (helst inte helt mogna)
  • 400 g syltsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk koncentrerad citron
  • 1 färsk röd chili
  1. ställ in de rena burkarna i ugnen på 100 grader, lägg locken i en kastrull och koka dessa
  2. snoppa och skölj krusbären
  3. grovhacka chilin (min var inte av den allra starkaste sorten så jag tog med kärnor och allt)
  4. kör krusbär och chili i matberedaren till en ”gröt”
  5. häll smeten i en kastrull och tillsätt socker, vaniljsocker och citron
  6. rör om
  7. koka upp och låt koka i ca fem minuter
  8. Ta ut burkarna ur ugnen (var försiktig då de är varma)
  9. Häll direkt i de varma burkarna så de blir ordentligt fulla och skruva på locket
  10. Låt svalna, så tjocknar marmeladen
marmeladburkar

Nykokt marmelad att avnjuta på ostbrickan

3 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *