, , , , ,

Photoshoot i vikingadräkt

För några veckor sedan, innan värmen kom till Gotland, så tog vi oss en tur upp till Fårö för att få några bilder i den underbara miljön där uppe.
Ett av målen var att fota min vikingadräkt, ett annat att få några bra produktbilder (det får bli ett eget blogginlägg).

Vinden var både med och mot oss. I den här bilden hjälpte den till att få liv och rörelse, både i mitt, för dagen långa, hår och i manteln, som flög omkring så jag nästan var som en vikingatida Supergirl. Härlig bild blev det i alla fall.

Dräkten består av ett antal lager yllekläder och underst en särk av linne. Allt handsytt. Mellanklänning i blå fiskbenskypert, hängselkjol i valnötsbrun tuskaft med broderier i ullgarn. kaftan i djupt indigoblå Melton-ull med påsydda brickband i silke. Schalen/manteln är en stor kvadrat av krappröd diamantkypert (eller gåsöga är det nog om man ska vara noga). Och sedan en massa bling i brons, samt glaspärlor. Det var isande kallt i vinden, men alla mina lager ylle höll mig varm och skön.

Fotograf: Roger Arleryd / https://gotlandsbild.com

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *