Bland svartvinbär och gurkor
För tre dagar sedan kokade jag och Helena ihop lite svartvinbärsbladssaft och nu idag var den redo att tappas upp på flaskor. Om man späder den ca 50/50 med kolsyrat vatten, smakar den nästan lite Sprite. Mycket gott!
Vi skördade även tre små gurkor från växthuset och gjorde en snabbinläggning som blir god till middagen, eller på leverpastejsmackan.
Recept på svartvinbärsbladssaft:
- Plocka ett par liter svartvinbärsblad (vi fyllde ett durkslag)
- Skiva 2-3 citroner
- Koka upp 2 liter vatten med 2 kilo socker
- Varva bladen och citronerna i ett kärl
- Strö över 30 gram citronsyra över bladen
- Häll den varma sockerlagen över bladen
- Lägg på en tallrik för att hålla alla blad täckta av sockerlag
- Låt stå kallt med lock på i tre dygn innan saften tappas upp på rena flaskor
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Dela med dig av dina synpunkter!