, , , ,

Veckans pyssel #5 – Linnepläd

Jag har fått tag på så härligt linnetyg, som efter tvätt ger en våfflad look som är så snyggt i linneplädar och badlakan. Jag måste bara prova. Och resultatet, två fräscha plädar i 100% linne, finns nu att köpa i gårdsbutiken. Jag kan mycket väl tänka mig att köpa mer av tyget och även ha dem här i web-shopen.

Mina 5 meter tyg klipptes av till två stycken delar á 2,5 meter var.

Linneplad1

Sy en smal sicksack-söm 2,5 cm in på tyget, längs med kortsidorna.

Linneplad3

Dra bort de tvärgående trådarna utanför sömmen så det blir en fransad kant. Sömmen gör att fransandet stannar där även efter tvätt.

Linneplad4

En väldig massa dragna trådar blir det.

Linneplad5

Tvätta i 60 grader utan sköljmedel och så tumlade jag för att få en lite mjukare känsla. Efter tvätten har tycket krympt rejält (ca 30%) och dragit ihop sig så det får en härligt våfflad yta. Nästan som trolleri. En mysig pläd när sommarkvällen blir lite svalare, eller varför inte använda som badlakan? Måste nog sy fler för jag vill nog ha ett par själv också…

Linneplad7

1 svara
 1. yvonne
  yvonne says:

  Det blev sååå fint!
  Kul att se förvandlingen i tvättmaskinen. Jag blev förvånad att det kunde bli så fint, lite sugen på att köpa!!

  🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *