, ,

Veckans pyssel #4 – pärlhalsband med tofs

Långhelg med strålande sol och nyöppning i butiken. Härligt, men det har inte blivit så mycket pysslande.  Men nu såhär på söndagskvällen, efter en härlig utflykt till Ekstakusten, så satte jag mig ner med pärllådan och funderade. Beslutet blev att trä om ett gammalt halsband och göra det lite nytt så här till sommaren.

Så här rörigt började det hela, med ett gammalt halsband med vackra glaspärlor, en bit halsbandsvajer, några klämpärlor, mina små tänger och lite blandat smått och gott. Här fick jag stanna upp och fundera en stund på hur jag ville göra. Men varför tveka, jag klippte av vajern till det gamla halsbandet och lät pärlorna rinna av i ett fat.

halsband1

 

Allt börjar med att trä en klämpärla på vajern, göra en ögla över en ring och tillbaka i klämpärlan och kläm till med tången. Sedan är det bara att börja trä pärlor tills man är nöjd och sedan upprepa proceduren med klämpärla och ögla runt ringen igen på slutet.

halsband2

Jag ville ju ha en lite tofs hängande på mitten, så när jag trädde mitt halsband så satte jag en större metallpärla med en öglestav i, på mitten, så jag har någonstans att fästa min tofs.

Tofsen gjorde jag genom att linda DMC-garn runt en bit kartong ett antal varv, tills jag tyckte det såg bra ut. Då klippte jag av trådarna nedtill och trädde dem genom en metallring, innan jag knöt runt alla trådarna med samma garn.

halsband3

Jag kammade garnet försiktigt för att få en finare tofs.

halsband4

Och så hade jag ett nytt härligt halsband klart. Enkelt men snyggt.

halsband5

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *