, , , , ,

Veckans pyssel #7 – En kudde av gamla jeans

Vem har inte gamla jeans liggande i skåp och lådor? Ja, vi har det i alla fall, så idag var det dags att offra benen på några av dem. Ett perfekt pyssel att göra av det som blir kvar om man t.ex gör shorts av ett par jeans.

Jeans cushion1

Jag började med att klippa bort sömmarna, så jag fick släta bitar. Jag tog jeans med lite olika tvättar, men om man vill kan man förstås göra med bara ljusa eller bara mörka. Jag gjorde mig en mall i papp, på 10 x 10 cm och sedan klippte jag till 25 rutor, eftersom jag vill göra ett överdrag som passar på en 50×50 cm kudde. Jag gjorde ingen sömsmån, eftersom ett kuddöverdrag är som snyggast om det är lite mindre än själva kudden.

När jag hade alla mina rutor så lade jag ut dem så jag fick en bra spridning på de olika mörka rutorna.

Jeans cushion2

Sedan är det bara att först sy ihop dem fem och fem i rader, som naturligtvis ska pressas.

Jeans cushion3

De pressade raderna sys sedan ihop så det blir en stor kvadrat. Jag valde en bit vit canvas som baksida, men har man mycket jeanstyg, så kan man sy på samma sätt på baksidan förstås.

Jeans cushion4

I med en dragkedja och sy ihop de två styckena, pressa och vips, en snygg kudde.

Jeans cushion7

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *