Formex hösten 2012

Äntligen har vi gått igenom bilderna från Formex-mässan. Tyvärr blev den riktiga kameran hemma, så vi fick nöja oss med kameran i telefonen.

Mycket Shabby chic och industriromantik var det. Vitt, vitt, vitt, monter upp och monter ner. Vackert för visso, men till sist blir man lite mätt och längtar efter färg. En del av den romantiska trenden går också i den lite mer dova färgskalan, med dämpade toner i canvas och läder, patinerat trä som gärna får vara återvunnet, eller i alla fall se så ut. Jag såg inte många överraskningar, men fick mycket inspiration och nog kan det blir en mysig höst.

Trevligast under dagen var vårt möte med Fredrik från Berghs fabrics, som skall trycka våra tyger. En mycket sympatisk bekantskap som det var trevligt att träffa efter en del mailande fram och tillbaka.

Ett annat trevligt möte var KristinErseus, designer bakom Kerstin Design. Jag kände igen hennes designs från Nordic Design Collective och passade på att ta en pratstund med henne. Det visar sig att hon också trycker sina kuddar på Berghs så där fick vi ett gratis referensbesök på köpet. Vilken tur att hon talade positivt om dem.

Här kommer några bilder på sådant som vi lyckades fotografera och som jag hoppas kan ge lite inspiration inför hösten.

2 Kommentarer
 1. lillaYster
  lillaYster says:

  Hej!!!
  Men här är ni ju – och så mycket enklare. Jag som googlar för att hitta hit 🙂

  Blir lite mässsugen … kanske får ta en tur under hösten om jag hittar nått.

  Vill genast ha en kudde med stadshuset – väldigt trevligt ställe! Och ett överkast med, men hur orkar man virka så mycket??

  Kramar

  Svara
  • retromanceblog
   retromanceblog says:

   Hej söta du!

   Jag måste med andra ord springa iväg och köpa garn och börja virka? Jag orkar nog, det är perfekt ”sitta framför TV:n”-sysselsättning. Men det tar sin modiga tid när det är så stora saker.

   Stadshuset verkar bli poppis. Många som har fina minnen därifrån kanske. Vi får se till att beställa någon extra tygbit av den så att du kan få en snabb leverans.

   Kul att du hittade hit!

   Kram!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *