, , ,

Vikingadräkten växer fram – del 4, broderade sömmar på särken

Jag har varit lite slarvig med dokumentationen av hur plaggen växer fram. Men idag tog jag mig i kragen och plockade fram kameran.
Sömmarna på min linnesärk har fått broderier enligt tidsenliga sömnadstekniker i blått och rosa växtfärgat ullgarn, som jag köpte på marknaden under medeltida jul. Förlängningen av särken känns inte lika hopplös nu. när den prytts av en dekorativ bård. Jag avvaktar med att brodera något runt halsringningen, eftersom jag inte riktigt har bestämt mig för om jag vill.

Så här ser särken ut i helfigur:

Viking_underdress_embroidery_1

Närbild på skarven, där jag förlängt särken:

Viking_underdress_embroidery-3

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *