, , ,

Veckans pyssel #3 – Sy kuddfodral

Öppningshelgen för gårdsbutiken närmar sig med stormsteg, så den här helgen måste jag sy kuddar för att fylla på lagret. Så det får bli veckans pyssel. Alla har ju inte tillgång till våra specialbeställda tyger med egna prints, men det går förstås att använda samma teknik med vilket tyg som helst. Nåja låt oss börja.

Jag började med att skära ut mina fram och bakstycken. Mina färdigskurna ämnen är 49 x 49 cm, sedan försvinner några cm till sömsmån så att kuddfodralet blir ca 45 x 45 cm när det är klart. Det är perfekt för en 50 x 50-kudde, så det puffar upp sig så där som man vill. Det ser så tråkigt ut med för stora kuddfodral.

Våra kuddämnen kommer tryckta på tyget som stora frimärkskartor, en skärkniv underlättar mycket när man ska göra många.

Kuddar1

Så ska det ju vara bakstycken också.

Kuddar2

Jag har dragkedjor på metervara, så jag klipper till 40 cm långa dragkedjor med sicksack-sax.

Kuddar3

Så där, material till 9 kuddfordral på plats.

Kuddar4

 

Jag overlockar nederkanten på alla ämnen, innan det jag syr i dragkedjorna (hur man gör det kan si säkert googla fram en bra beskrivning på, om ni inte redan kan).

Kuddar5

 

Jag låter mina dragkedjor vara ca 10 cm kortare än kudden, så jag syr ihop ca 6 cm med raksöm på varje sida, med 2cm sömsmån,  innan jag syr i blixtlåset. Dragkedja på plats och dags att pressa  så det blir snyggt och så att dragkedjan döljs så mycket som möjligt.

 

Kuddar6

Nu overlockar jag ihop de återstående tre sidorna (nederkanten med dragkedjan är ju redan ihopsydd)

 

Kuddar7

 

Jag klipper bort de nedre hörnen innan jag vänder kuddfodralen. Eftersom jag har lyxen med en overlock, behöver jag inte renklippa de andra hörnorna.

Kuddar8

 

Och sedan gjorde jag samma sak 24 gånger till i helgen. Här är helgens produktion, 25 kuddfodral till butiken.

Kuddar10

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *