, , ,

Steampunk goggles – DIY

I helgen har vi skapat en steampunk outfit till Helena. Roligast var att skapa ett par goggles av ett par gamla skyddsglasögon och lock från mjölkpaket och kryddkvarnar. Här kommer en liten instruktion över hur vi gjorde.

1. Jag tog lock från ett par mjölkpaket och en kryddkvarn.

Steampunk mask materials

2. Sedan lackade vi locken och ett par genomskinliga skyddsglasögon med mattsvart sprayfärg. Jag dissekerade ett trasigt urverk och plockade ut de små kugghjulen. De flesta var i plast så de fick också ett lager mattsvart färg.

Steampunk making a mask_2

4. Sedan var det dags att förvandla plastsakerna till sliten metall. Detta gjorde vi genom att gnida in förgyllningsvax med i färgerna mässing och tenn. Om man tar bara lite på fingret och sedan gnider där man vill ha färgen (sparsamt är bäst) så ser resultatet ut som smutsig, gammal metall. Ganska coolt faktiskt.

steampunk making a mask_1

och så kugghjulen

steampunk gears

5. Sedan limmades alla bitar ihop med superlim och superepoxy. Jag avslutade med att offra ett gammalt skärp för att få en snyggare rem. Den stiligaste sättet att sätta fast remmen var förstår med ett par vingmuttrar. Volia! Ett par steampunk gogglar.

Helena passade också på att modifiera en plastig, ful, Star wars nerf gun till en cool steampunk-pistol. Här ses hon jobba på med förgyllningsvaxet i sina nya gogglar…. ja och så den viktorianska blusen jag sydde med hjälp av gamla spetsar som jag fått av min kära lilla mor.

steampunk making a gun

5 Kommentarer

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] till några härliga bilder också. (högerklicka för en större version) Här är en länk till pysselsidan för er som missade det första […]

  2. […] Dagens modell-session gav många bra bilder på Helena i sin nya steampunk-outfit. Om ni är nyfikna på hur vi skapade kläder och accessoarerna, så kan ni titta här […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *