, , ,

Re:Design – En gammal skjorta blir en viktoriansk blus

Det är dags att skapa lite fler Steam punk outfits och då är det bra att börja med att utöka den viktorianska garderoben där hemma. Helst gör jag det med sådant som ligger hemma och skräpar eller loppisfynd. Härom dagen fick en av mina gamla blusar ett nytt liv genom att jag fällde in spets i ärmen, för utökad vidd och så tog jag bort kragen och ersatte den med spets. Vips, så passar den till kjolen jag har sytt av några gamla gardiner.
Igår hittade jag ockspå ett par fantastiska snörkängor på Gåvan för en 50-lapp. Med nya band istället för de tråkiga skosnörena så blir de perfekta. Nu fattas bara lite gadgets.

Innan såg blusen ut så här:

victorian-blouse-before

Nu har den en annan stil:

Victorian-outfit-remade Victorian-bluse-remade Victorian-blouse-collar

Perfekta skor för en steam punk outfit:

thrift store victorian boots

2 Kommentarer
 1. Josefine
  Josefine says:

  Vilket inspirerande inlägg! Jag är helt kär i din omstylade blus (och jag har likadan kängor, i inte mindre än två färger) tyvärr syr jag som en kratta, men kanske skulle försöka styla om en blus iaf

  Svara
  • Nicole Brantedal
   Nicole Brantedal says:

   Vad kul att du gillar min remake. 🙂 Om du använder något som ändå bara hänger oanvänt i garderoben (eller botanisera hos din mamma eller syster som aldrig slänger nåt), eller köp för en billig peng på Myrorna, så gör det inget om omstylingen inte blir perfekt. Men när man lyckas är det riktigt kul! Ha så roligt och ge aldrig upp, enda sättet att lära sig sy är att sy. 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *