, , ,

Vårens pyssel – Att göra klart min vikingadräkt

Så, nu kan jag nog säga att min vikingadräkt är klar. Jag vill skaffa lite mer bling förstås, pärlspridare, pärlor, en väska och lite annat som man behöver. Ja ett par mer korrekta skor hade varit bra, men de här får duga till både denna outfit och mina 1300-tals-kläder. I alla fall den här säsongen.

Längst tid att göra var mitt brickband som jag vävt i knapphålssilke. Men det blev fint när det kom på den kaftanen som i sig är inspirerad av fynd från Birka. Bandet är vävt i ett mönster man hittat i en båtgrav i Oseberg.

Särk och hängselkjolen har jag sytt med utgångspunkt från Susanna Broomes mönster och så har jag dekorerat med fiskbens och flätbroderier med sömnadstekniker som hittats på vikingatida fynd, även om det inte finns belägg för att de använts exakt så här.

Allt är handsytt i linne och 100% ull.

Tänk… nu hade det varit kul med någon Vikingamarknad också. Men jag får nöja mig med Medletidsveckan i augusti. Nästa år kanske?

Och nej då, jag vilar inte, jag syr en kaftan till Roger nu, så vi kan vara samtida sedan. Och så fållar jag en stor kvadratisk sjal i krappröd diamantkypert, att ha som mantel, filt eller trekanstsjal. Perfekt när kvällskylan smyger sig på.

Så här ser brickbandet ut i närbild.

Oseberg Brickband

Utan kaftanen:

Nicole Viking_DSC7756 web

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *