, , ,

Veckans pyssel #2

Jag har kommit över några fler stora konservburkar igen (bra med en dotter som jobbar på café), så den här helgen var det dags för lite decoupage.

Här är materialet jag hade den här gången:

Tomma, rena plåtburkar, ett snyggt omslagspapper och några servetter, mod podge och decoupage-lack det blev bättre resultat med mod podge som jag köpt på Panduro), linjal, måttband,  skärkniv (sax går bra) och en riktigt mjuk pensel.

Burkar 2

 

Jag mätte omkrets och höjden på burken och skar sedan ut papper efter dessa mått. På servetterna fick jag skarva så de räckte runt mina burkar. Jag gör lite olika om jag använder servetter och tjockare papper.

Servetten delar jag så jag bara har det översta lagret. Tänk på att det är tunt och ömtåligt, så jobba försiktigt och försök att inte ha fingrar på servetten när du väl börjar kladda, för tro mig, rätt som det är lossnar det bitar som följer med de kladdiga små fingrarna.

Burkar 5

Jag lägger helt enkelt servetten på burken och målar mod poge på servetten. den är så tunn att lacket tränger igenom. Arbeta men försiktiga penseldrag för att sätta servetten på plats. Det kommer vara skrynkligt och mjölkigt i det här läget, men lugn… papperet rätar ut sig när det torkar.

Burkar 6

 

Med det tjocka papperet så målar jag först mod podge på baksidan av papperet så det får svälla lite (som gammaldags papperstapet, sedan målar jag ytterligare på själva burken och tar en bit i taget, sätter dit papperet och målar med mod podge från ovansidan, medan jag arbetar mig runt burken.

Burkar 3

Det här kommer också se alldeles förskräckligt ut innan det torkar.

Burkar 4

Sedan väntade jag över natten. Jag klippte till några bitar spets, som jag limmade fast med mod podge upptill på mina burkar och så strök jag ett lager vattenlöslig matt klarlack över burkarna, eftersom jag bara fått tag på blank mod podge (det finns matt också om man har lite tur).

Det färdiga resultatet: Fina burkar som går att använda till mycket. Rengör med lätt fuktad trasa, ingen maskindisk här inte.

Burkar 8

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *