, , , , ,

Re:Design – Steam punkifierad 70-talskostym

Igår var vi på jakt efter kläder och saker att plocka in i våra steam punk-garderober. Så småningom, när vi har alla attiraljer på plats, så blir det en riktig Photo session med Roger bakom kameran.

Vi hittade en perfekt tweed-kostym från 70-talet. Slagen var lite väl feta så jag ändrade formen på dem så att de ser mer ålderdomliga ut än 70-talet. De hopplösa sidosprunden behövde åtgärdas så jag sydde ihop dem och öppnade ett sprund mitt bak istället. Ärmarna fick tas in och kortas, då de var lite lösa och tråkiga. och naturligtvis för långa. Jag kortade kavajen 5 cm så den är bättre i proportion till Rogers. Jag kände mig som Askungens små möss.

Det var även med ett bar byxor med tidstypiskt vida ben, Här tog jag in benen till en slankare siluett och så kortade jag dem till rätt längd. De finns inte med på bild, men det kommer.

En hel dags projekt att få nytt liv i kostymen, men väl värt besväret för den blev jättefin! Och vilken kvalitet den hade, verkar skräddarsydd med ett otroligt hantverk.

Så här såg kavajen ut innan. Perfekt tyg med en rätt hopplös modell:

Tweed before

Bak ser kavajen ut så här med nytt sprund och en lite kortare längd:

remaid-tweed-jacket

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *